ua en ru

В Росії почали формувати 50-у "гуманітарну колону" для Донбасу

В Росії почали формувати 50-у "гуманітарну колону" для Донбасу Фото: на Донбас їде черговий "гумконвой" з РФ

На територію України вантаж прибуде 24 березня

МНС Росії приступає до формування 50-ї автоколони з так званою "гуманітарною допомогою" для Донбасу, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу відомства.

У понеділок, 21 березня, о 04:00 (за київським часом) з Ногінського рятувального центру в Ростовську область вирушили вантажні автомобілі, які мають увійти в склад 50-ї автомобільної колони з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей.

"В Донському рятувальному центрі МНС Росії до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів", - повідомили в прес-службі.

Формування колони завершиться 23 березня в Донському рятувальному центрі.

"Планується, що 50-а колона МНС Росії відправиться в Донбас 24 березня і доставить понад 1,1 тисячі тонн гуманітарних вантажів", - зазначили в МНС.

Як повідомили в російському міністерстві, серед вантажу, що буде доставлений - консерви, борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, каші, масло, пюре, соки. Крім цього, колона доставить насіння сільськогосподарських культур для весняної посівної кампанії. А для студентів і школярів автомобілі привезуть навчальну та художню літературу.

Нагадаємо, попередній "гуманітарний конвой" вирушив на Донбас 18 лютого цього року.