ua en ru

У Росії ліквідували Резервний фонд

У Росії ліквідували Резервний фонд Фото: російські рублі (Pixabey)

Додаткові доходи російського бюджету спрямовуватимуться у Фонд національного добробуту

У Росії з 1 січня 2018 припинив існування Резервний фонд. Всі додаткові доходи російського бюджету тепер будуть направлятися до Фонду національного добробуту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наголошується, що резервний фонд був призначений для фінансування дефіциту бюджету у разі різкого падіння доходів. Згідно з даними Міністерства фінансів, станом на 1 грудня 2017 його розмір склав 995 млрд рублів (близько 480 млрд гривень).

Також видання повідомляє, що обидва фонди були створені дев'ять років тому в результаті поділу Стабілізаційного фонду. Фонд національного добробуту був умовно розділений на дві частини: одна призначалася для виплати пенсій в довгостроковій перспективі, інша - для інвестицій в самоокупні інфраструктурні проекти.

Міністр фінансів Росії Антон Силуанов повідомив, що станом на 1 січня розмір Фонду національного добробуту повинен становити 3,8 трлн рублів (це близько 1,8 трлн гривень).

Нагадаємо, ще в 2016 році заступник міністра фінансів Росії Олексій Лавров заявив, що в міністерстві фінансів Російської Федерації допускають вичерпання Резервного фонду в 2017 році.