ua en ru

У Росії естонського бізнесмена засудили за шпигунство до 12 років в'язниці

У Росії естонського бізнесмена засудили за шпигунство до 12 років в'язниці Фото: у Росії винесли вирок естонському бізнесменові (Pixabey)

Бізнесмена Райво Сусі звинуватили в шпигунстві, його справа мала гриф "цілком таємно"

Московський міський суд засудив естонського підприємця Райво Сусі до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що судовий процес проходив у закритому режимі, а справа Сусі має гриф "цілком таємно". За даними сторони захисту, естонцю пред'явили звинувачення в шпигунстві в зв'язку з подіями, які відбувалися в 2004-2007 роках. Сусі заперечує звинувачення і назвав себе заручником у відносинах Росії та Естонії.

Також повідомляється, що він є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які займаються поставками літаків, а також Aerohooldus OU, яка їх ремонтує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія депортувала затриманого в Тольятті "українського шпигуна". Українця Сергія Сотникова затримували нібито за підозрою в "шпигунстві", проте слідство не змогло довести цього. У результаті його депортували нібито за порушення міграційного законодавства.