ua en ru

У Росії двох українців засудили за торгівлю людьми

У Росії двох українців засудили за торгівлю людьми Фото: у РФ засудили 2 українців

Суд РФ направив українців в виправну колонію загального режиму

Тимирязівський районний суд Москви (Російська Федерація) засудив двох українців за торгівлю людьми. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури РФ.

Як повідомляється, 23-річні українці Марія Олійник і Андрій Бородач визнані винними у скоєнні злочину, передбаченого п. "г" ч. 2 ст. 127.1 КК РФ (купівля-продаж людини, вчинена в цілях її експлуатації, з переміщенням потерпілого через державний кордон Російської Федерації).

Так, згідно з повідомленням, заарештовані в жовтні 2016 року вступили в інтернет-листування в соцмережі з українкою, яка повідомила, що через брак грошей готова продати свою нирку. Олійник і Бородач заявили, що можуть допомогти дівчині в реалізації органу в РФ за велику грошову винагороду, а насправді вони мали намір організувати приїзд дівчини в Росію щоб продати її для сексуальної експлуатації.

"В приміщенні готелю "Міраж" 30 жовтня 2016 року Олійник і Бородач продали дівчину покупцеві за 3 тис. доларів, після чого були затримані співробітниками ГУУР МВС Росії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, суд засудив Олійник до 2,6 років позбавлення волі, Бородача - до 3 років. Відбувати покарання їм визначено у виправній колонії загального режиму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі правоохоронці викрили канал торгівлі людьми.