ua en ru

У Росії біржовий курс долара вперше у 2015 році впав нижче 56 руб

У Росії біржовий курс долара вперше у 2015 році впав нижче 56 руб

Курс долара на Московській біржі вперше у 2015 році опустився нижче позначки 56 руб., передає РБК.

До 14:30 за київським часом вони знизився до 55,958 руб., Що на 64,8 коп. нижче за рівень закриття торгів 3 квітня 2015 року. Це найменший показник з 30 грудня 2014 року, коли курс долара опускався до 54,8 руб.

Курс євро на Московській біржі сьогодні опускався до 61,544 руб, що на 67,4 коп. нижче рівня закриття торгів 3 квітня.

Однією з причин зміцнення рубля аналітики називають зростання цін на нафту. У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в травні 2015 піднімалася до 56,88 дол .. за бар., Що на 3,5% вище за рівень закриття попередніх торгів.

"Рубль стримано зміцнюється на тлі позитивної динаміки на нафтовому ринку і ослаблення долара на глобальних ринках. Однак зростання рубля не виглядає міцним, основні проблеми зберігаються. Очевидно, що нафта не готова далі помітно зміцнюватися, а країнові спреди досягли рівня, коли подальше зниження можливе лише при значній "відлиги" з боку Заходу ", - відзначив фінансовий аналітик Nordea Bank Дмитро Савченко.
За його словами, перманентний відтік капіталу і низький рівень інвестиційної активності генерують помітні ускладнення для економіки в перспективі. За прогнозом аналітика, найближчими днями рубль швидше збереже рівні 55-60 в парі з доларом.

Своєю чергою, заступник начальника аналітичного управління банку "Зеніт" Володимир Евстифеев вважає, що рубль залишається вразливим до зниження нафтових котирувань після досягнення прогресу в переговорах по Ірану, проте його підтримує слабка статистика зі США по ринку праці.
"Таким чином, ми не очікуємо драматичного зниження рубля на поточному тижні, проте ризики помірного зростання курсів долара і євро зберігаються", - зазначив експерт.

До 14:40 за київським часом вартість долара на Московській біржі становила 56,05 руб., Вартість євро - 61,63 руб.

Нагадаємо, 23 березня повідомлялося, що в ході торгів на Московській біржі курс долара опустився до позначки 58,825 руб.