ua en ru

У Росії біржовий курс долара піднявся вище 55 руб

У Росії біржовий курс долара піднявся вище 55 руб Фото: біржовий курс долара у РФ

Зниження курсу російської валюти пов'язують з падінням нафтових котирувань

Торги на Московській біржі відкрилися зниженням курсу рубля - за кілька хвилин курс російської валюти впав по відношенню до долара і євро приблизно на 70 коп., передає РБК.

Після відкриття валютних торгів курс долара знову піднявся вище 55 руб., досягнувши на максимумі позначки 55,571 руб., що на 77,3 коп. вище за рівень закриття останніх торгів минулого тижня.

Водночас курс євро перевищив 62 руб., досягнувши на максимумі позначки 62,428 руб., що на 72,8 коп. нижче за рівень закриття торгів 11 червня.

О 10:30 вартість долара на Московській біржі становила 55,285 руб., євро - 62,112 руб.

Аналітики пов'язують зниження курсу російської валюти з падінням нафтових котирувань - світові ціни на нафту знижувалися протягом трьох попередніх торгових днів. У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на Brent з поставкою в липні 2015 р. коливається між 64 і 65 дол. за бар. Крім того, побоювання гравців викликають можливі рішення, які можуть бути прийняті на сьогоднішньому засіданні ради директорів ЦБ РФ.

"На початку торгів рубль, ймовірно, відчує на собі тиск через динаміку на сировинному ринку. Також зміцненню національної валюти явно не сприятимуть "грецька трагедія" і очікування щодо пом'якшення Центробанком монетарної політики", - зазначив аналітик ІК "Фінам" Тимур Нігматуллін.

У РФ офіційний курс долара із 10 червня 2015 р. встановлено ЦБ на рівні 54,5285 руб., офіційний курс євро становить 61,4754 руб.

Нагадаємо, наприкінці травня російський біржовий курс долара вперше за місяць піднявся вище 53 руб.