ua en ru

У Росії заарештували другого підозрюваного в підготовці теракту в Санкт-Петербурзі

У Росії заарештували другого підозрюваного в підготовці теракту в Санкт-Петербурзі Фото: ФСБ (wikimedia.org)

Його справу було об'єднано з кримінальною справою заарештованого раніше Євгена Єфімова

Виборзький районний суд міста Санкт-Петербурга заарештував Антона Кобця, якого підозрює у пособництві підготовці теракту в Казанському соборі. Про це повідомляється в Telegram об'єднаної прес-служби судів Санкт-Петербурга.

Кобець заарештований до 14 лютого 2018 року за підозрою в скоєнні злочину за ч. 5, ст. 33, ч. 1 ст. 30, ч.1 ст 205 Кримінального кодексу РФ (пособництво в плануванні терористичного акту).

Його справу було об'єднано з кримінальною справою Євгена Єфімова, який був арештований раніше, у п'ятницю, 15 грудня, і зізнався в тому, що робив вибухівку, щоб підірвати Казанський собор.

Як вважає слідство, Кобець з листопада 2017 року допомагав Єфімову оглянути місцевість, щоб вибрати місце для закладки бомби, і давав поради, як вчинити теракт.

Нагадаємо, раніше в ФСБ заявили, що запобігли теракту в Санкт-Петербурзі, однією з цілей якого нібито був Казанський собор.

"У процесі фігурант пояснив суду, що незаконно виготовляв вибухову речовину для того, щоб 17 грудня 2017 року підірвати Казанський собор", - йшлося в повідомленні.