ua en ru

Россільгоспнагляд з 21 липня посилює порядок ввезення продукції, що прямує транзитом через ЄС

Россільгоспнагляд з 21 липня 2014 р. посилює порядок ввезення продукції тваринництва, що прямує транзитом через Євросоюз (ЄС). Про це йдеться в повідомленні відомства.

Россільгоспнагляд з 21 липня 2014 р. посилює порядок ввезення продукції тваринництва, що прямує транзитом через Євросоюз (ЄС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Ця міра спрямована на те, щоб запобігти занесенню збудників заразних хвороб тварин і ввезення не відповідає вимогам безпеки продукції тваринного походження.

"Підлягає ветеринарному контролю продукція, вироблена підприємствами третіх країн і наступна транзитом через ЄС, повинна поставлятися тільки в транспортних засобах та контейнерах, опломбованих у країні-експортері (причому пломба не повинна розкриватися в країнах Євросоюзу). Вантаж повинен супроводжуватися оригіналом ветеринарного сертифіката країни походження продукції", - наголошується в повідомленні відомства.

Дані умови не поширюються на продукцію Андорри, Ватикану, Ліхтенштейну, Ісландії, Монако, Норвегії, Сан-Марино та Швейцарії, а також на наступні види продукції: на живих тварин, що не належать до ссавців, кімнатних тварин і тварин-компаньйонів, предмети колекціонування, трофеї, які пройшли повну таксидермічеськая обробку, корми та кормові добавки, водні біологічні ресурси і продукти їх переробки, готову продукцію харчового та кормового призначення, упаковану в упаковку для роздрібної реалізації, промарковану підприємством-виробником, а також на лікарські засоби для тварин і інші препарати ветеринарного призначення (засоби діагностики, дезінфекції, дезінсекції, дератизації).