ua en ru

Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ ряду грузинських вин і коньяків

Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини Росії (Росспотребнадзор) заявила сьогодні, що відмовила в доступі на російський ринок 28 найменуванням вин і коньяків семи виробників з Грузії. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Як заявили в Росспоживнагляді без подальшої конкретизації, ці вироби "не відповідають гігієнічним нормативам".

У повідомленні також йдеться, що ще 576 найменувань алкоголю і мінеральної води 48 виробників з Грузії пройшли експертизу.

У той же час Росспоживнагляд заявив, що, "як і раніше, залишається стабільною" якість продукції, що поставляється в Росію з Абхазії, сепаратистського регіону Грузії, який Росія вважає "незалежною державою".

Росспоживнагляд вже багато разів блокував імпорт у Росію продукції з тих країн, з якими у Росії виникали напружені відносини. Зокрема, алкоголь і мінеральні води з Грузії були заборонені в Росії в 2006 р. вони повернулися на російський ринок тільки в цьому році. Подібних заборон на молочну, м'ясну або кондитерську продукцію, не раз зазнавала Україна. Серед останніх таких кроків - оголошений вчора заборону імпорту в Росію молочних продуктів з Литви або зупинка постачання вин з Молдови в минулому місяці.