ua en ru

Росспоживнагляд в найближчі години може призупинити поставки вина з Молдови, - Онищенко

Глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що вже в найближчі години його відомство може винести рішення про введення ембарго на вина з Молдавії. 

Глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що вже в найближчі години його відомство може винести рішення про введення ембарго на вина з Молдавії. Про це повідомляє Комерсант FM".

У той же час, прес -служба Росспоживнагляду повідомляє, що рішення про повне припинення поставок молдавської продукції в РФ може бути прийнято завтра.

Сечас триває робота з контролю за поставками на територію Російської Федерації алкогольної продукції і виноматеріалів з ​​Республіки Молдова.

Всього з Республіки Молдова до Російської Федерації з початку року ввезено 3901 партія алкогольної продукції і виноматеріалів загальним обсягом понад 25 млн літрів.

Повідомляється, що за результатами досліджень, проведених лабораторіями Росспоживнагляду, тільки за останній час виявлено 8 партій алкогольної продукцііне відповідних вимогам безпеки щодо вмісту дибутилфталат і ді (2- етилгексил) фталата. За даними Росспоживнагляду в окремих партіях норми за вмістом шкідливих речовин були перевищені в 80-90 разів.

При проведенні лабораторних досліджень проб коньяку (Дивин), поданих для цілей державної реєстрації, також у двох випадках виявлені перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних речовин. Дослідження представлених проб алкогольної продукції триває.