ua en ru

Росспоживнагляд вимагає від Казахстану заборонити постачання Roshen

Міністерство охорони здоров'я Казахстану отримало офіційний лист від Росспоживнагляду з вимогою заборонити постачання продукції української кондитерської фабрики Roshen на територію республіки.

Міністерство охорони здоров'я Казахстану отримало офіційний лист від Росспоживнагляду з вимогою заборонити постачання продукції української кондитерської фабрики Roshen на територію республіки, повідомляє ТВі.

Головний експерт державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров'я Марал Рахімжанова підтвердила факт отримання листа.

За її словами, в Казахстані проводять свої дослідження продукції Roshen, до завершення яких міністерство утримається від коментарів.

Зазначимо, що Державна інспекція з питань захисту прав споживачів України проводила планову перевірку Roshen у першому кварталі 2013 р. і ніяких порушень не виявила.

Раніше вже повідомлялося, що експерти санітарно-епідеміологічного нагляду Казахстану поки не виявили бензопірен у кондитерській продукції української фабрики Roshen. Продукція фабрики Roshen займає 20% казахського ринку кондитерських виробів.

Нагадаємо, Росспоживнагляд раніше заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів, вироблених на київській, вінницької, маріупольської і кременчуцької кондитерських фабриках, що належать української кондитерської корпорації Roshen.

Однак, кілька днів тому Росспоживнагляд заявив, що більше 90% досліджених зразків виробів Roshen не відповідають нормам. Згідно з повідомленням, основною причиною невідповідності кондитерських вироби є не виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчової цінності продукції, вказаної на етикетці).

В "Укркондпроме" заявили також, що Росспоживнагляд не виявив порушень показників безпеки та якості в продукції Roshen, а їх претензії стосуються лише маркування харчової цінності. Також свої перевірки вже провели Казахстан, Таджикистан, Молдова і Білорусь і підтвердили відповідність української кондитерської продукції нормативним документам.