ua en ru

Росспоживнагляд направив Україні перелік документів для перевірки заводів, які експортують сири до Росії

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) направила в Міністерство аграрної політики і продовольства України перелік документації для проведення документарної перевірки підприємств, що виробляють сири і поставляють їх на ринок РФ. Як говориться в повідомленні російського відомства, це необхідно для вироблення заходів з відновленню поставок сирів низки українських виробників.

Росспоживнагляд також готовий розглянути документи на продукцію, які поступлять безпосередньо від українських підприємств, що виробляють сири і поставляють їх на російський ринок.

Як повідомлялося раніше, міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк оголосив, що буде проведена масштабна інспекція заводів, що поставляють сири в РФ.

Нагадаємо, що 8 лютого ц. р. Федеральна служба РФ по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) офіційно оголосила про заборону поставок у РФ деяких видів сирів трьох українських виробників: Пирятинського сирзаводу (група "Молочний альянс"), "Прометея" (входить в Milkiland) і "Гадячсира" ("Альміра"). Вони не відповідають встановленим вимогам "Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію" за змістом рослинних жирів і без вказівки їх на етикетці продукту. Дана продукція знаходилася в обороті на території м. Москви, Орловської і Ростовської областей, Республіки Дагестан.

"З метою недопущення надходження на споживчий ринок РФ фальсифікованої продукції і забезпечення продовольчої безпеки в РФ припиняю ввезення на територію і оборот на території країни сирів вказаних українських виробників", - говориться в документі, підписаному главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенком.

Нагадаємо, посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Україна повинна враховувати стандарти Митного союзу при постачанні сира до Росії.