ua en ru

"Роснефть" збільшить постачання нафти в Європу

"Роснефть" збільшить постачання нафти в Європу Фото: "Роснефть"

Компанія планує збільшити поставки в Німеччину, Польщу і Чехію

Російська компанія "Роснефть" планує збільшити поставки нафти до Європи по трубопроводу "Дружба" на 3-5% до 28,7-29 млн т в 2016 році. Про це повідомляє видання "Ведомости" з посиланням на представника компанії.

В 2015 році цей показник виріс на 5,4% до 28 млн т. Споживання сировини буде рости повільніше, вважає представник держкомпанії, так як, за прогнозом Єврокомісії, ВВП єврозони зросте лише на 1,7%. Це означає, що частка "Роснефти" у 2016 році на європейському ринку збільшиться.

Так, "Роснефть" планує збільшити поставки в Німеччину, Польщу і Чехію. Зокрема, вона домовилася про поставку 4,8 млн т нафти в рік в Німеччину Total Oil Trading протягом двох років. Ще про двох контрактах компанія оголошувала раніше: у грудні 2015 року і січні 2016 року були підписані додаткові угоди з PKN Orlen і Grupa Lotos. Вони передбачають зростання поставок нафти на 2,4 млн т в рік (з 6,0 млн до 8,4 млн т у рік) PKN Orlen і на 300 тисяч тонн на рік (до 2,8 млн т у рік) Grupa Lotos.

Нагадаємо, глава "Роснафти" Ігор Сєчін заявив, що із-за фінансових спекулянтів ціни на нафту можуть впасти до 10 доларів за барель.