ua en ru

Ярославський офіційно названий кінцевим бенефіціаром ХТЗ

Ярославський офіційно названий кінцевим бенефіціаром ХТЗ Фото: Олександр Ярославський

Бізнесмен придбав пакет акцій ХТЗ у квітні 2015

В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з'явилася інформація про те, що кінцевим бенефіціаром ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) є Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH.

Бізнесмен придбав пакет акцій ХТЗ у квітні 2015 р., а потім сконцентрував у своїй власності 92% акцій.

Нагадаємо, 6 січня поточного року завод почав роботу після багатомісячного простою, викликаного рядом правових перешкод, які стали для DCH також причиною збитків на суму 8 млн дол.

Згідно з заявами Ярославського в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, найближчим часом ХТЗ випустить перші одиниці техніки. Планується досягти щомісячного обсягу виробництва продукції в розмірі 150 тракторів в місяць. Для відновлення виробництва на ХТЗ Олександр Ярославський виділив 400 млн грн.

З метою посилення кадрового та інноваційного потенціалу підприємства сьогодні був підписаний Меморандум про стратегічне партнерство з Харківським національним університетом ім. Каразіна, одним з найстаріших і найбільш успішним згідно з міжнародними рейтингами українським внз.

За даними ЗМІ, загальний обсяг інвестицій олександра Ярославського у розвиток Харківського регіону перевищив 1 млрд дол., включаючи 300 млн дол., вкладених у підготовку Харкова до Євро-2012.