ua en ru

Ярославський забезпечив перерахування 10 млн гривень заборгованості по зарплаті співробітникам ХТЗ

Ярославський забезпечив перерахування 10 млн гривень заборгованості по зарплаті співробітникам ХТЗ

Сьогодні, 12 серпня, DCН забезпечила перерахування АТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) першого траншу заборгованості по заробітній платі в розмірі 10 млн грн. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Як зазначається, це вдалося зробити завдяки тому, що на підставі ухвали Київського районного суду Харкова від 05.08.2016 р. були скасовані арешти, накладені на рахунки ХТЗ в рамках кримінального провадження і, відповідно, був розблокований ряд банківських рахунків підприємства.


Нагадаємо, в прес-службі ХТЗ неодноразово заявляли, що "через дії силових структур" завод простоював 4 місяці, не маючи можливості ні виробляти продукцію, ні отримувати дохід від її реалізації, ні виплачувати зарплату співробітникам шляхом виконання банківських розрахунків.

Крім того, раніше повідомлялося, що наявний залишок на банківських рахунках підприємства становить 306 тис. грн, що еквівалентно 15% накопиченої в результаті дій "силовиків" заборгованості перед колективом, відзначають в прес-службі. Всі інші кошти є додатковими інвестиціями Олександра Ярославського у розвиток ХТЗ.

У ХТЗ підкреслили, що перераховані DCH заводу 10 млн грн будуть повністю спрямовані на виплату заробітної плати. Станом на 15.00 12 серпня, 90% суми вже перераховані на зарплатні картки тим працівникам підприємства, у яких вони є. Решта суми виплачується через касу підприємства.

Як відомо, за вказівкою Олександра Ярославського заборгованість по заробітній платі перед співробітниками ХТЗ (у розмірі понад 20 млн грн) буде погашена до кінця поточного місяця.