ua en ru

Ярослав Качинський погодився на ексгумацію тіла свого брата

Ярослав Качинський погодився на ексгумацію тіла свого брата Фото: Ярослав Качинський

Зазначено, що тіла після авіакатастрофи під Смоленськом не були проаналізовані

Ярослав Качинський 15 жовтня дав свою згоду на ексгумацію тіла свого покійного брата-близнюка Леха - колишнього президента Польщі, який загинув у 2010 році в авіакатастрофі в Росії. Разом із ним на борту перебувало 95 осіб, передає DW.

"Я погодився з рішенням прокурора щодо ексгумації (…) Тіла, коли їх повернули до Польщі, не були проаналізовані. Не було автопсії", - сказав Качинський, який очолює правлячу націонал-консервативну партію "Право і справедливість".

Делегація, що подорожувала літаком, мала відвідати церемонію в російській Катині, де в 1940 році радянські спецслужбовці вбили тисячі польських офіцерів. Москва не визнавала цього злочину до 1990 року.

Ярослав Качинський не приховував, що вважає катастрофу літака невипадковою, однак досі розслідування не знайшло доказів цього.

Нагадаємо, раніше прокуратура Польщі поновила справу проти військових прокурорів, які розслідували авіакатастрофу під Смоленськом, а також продовжила до 31 грудня 2017 року термін слідства у справі катастрофи.