ua en ru

"Роскосмос": причиною скасування запуску з "Східного" став збій автоматики

"Роскосмос": причиною скасування запуску з "Східного" став збій автоматики Фото: у "Роскосмосі" повідомили, що ракета і супутники знаходяться в цілості

У "Роскосмос" запевнили, що людський фактор перенесення пуску ракети виключено

Причиною скасування першого запуску ракети з російського космодрому "Східний" став збій автоматичної системи управління. Про це повідомив глава "Роскосмос" Ігор Комаров, передає прес-служба російської корпорації.

"За 2,5 хвилини до контакту підйому стався автоматичний відбій циклограми», і після команди "наддув" пуск був автоматично зупинений із-за збою роботи системи управління", - заявив Комаров.

"Автоматика дала відбій пуску ракети-носія "Союз-2.1, а" з космодрому Східний за 1,5 хвилини до старту. Резервна дата пуску — 28 квітня", — йдеться у повідомленні "Роскосмосу" в Twitter.


У корпорації також заявили, що людський фактор перенесення пуску ракети виключений і до інфраструктури нового космодрому відношення не має.

Офіційний представник "Роскосмосу" Ігор Буренков повідомив, що ракети і супутники знаходяться в цілості.

Нагадаємо, перший запуск з російського космодрому "Східний" перенесено на добу. За п'ять хвилин до передбачуваного запуску була дана команда "ключ на старт", однак у певний момент ракета "Союз 2.1 а" не злетіла