ua en ru

Росбалт отримав попередження за відео з Фаріон

Росбалт отримав попередження за відео з Фаріон Фото: Ірина Фаріон

Зміст відеоролика порушує вимоги законодавства РФ у сфері масових комунікацій

Російський наглядовий орган Роскомнадзор виніс попередження агентству Росбалт за розміщення відео з колишнім депутатом Верховної Ради України Іриною Фаріон, яку в РФ звинувачують у підбурюванні до вбивства російських громадян і екстремізмі. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Так, в повідомленні Роскомнадзора йдеться, що зміст відеоролика порушує вимоги законодавства РФ у сфері масових комунікацій.

"Даний відеоматеріал являє собою записаний публічний виступ (з субтитрами російською мовою), в якому містяться заклики до вчинення злочинів з мотивів політичної ненависті, а також розпалювання національної ворожнечі", - йдеться в повідомленні відомства.

Відзначимо, відеоролик був опублікований агентством "Росбалт" 8 липня разом з матеріалом під заголовком "Фаріон, яка закликала до знищення Москви, звинуватила СК РФ в "маразмі".

Нагадаємо, минулого тижня стосовно екс-депутата Верховної Ради України Ірини Фаріон управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ Слідчого комітету Росії, відкрило кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.33, пп. "А, л" ч.2 ст.105 КК РФ (підбурювання до вчинення вбивства), ч.1 ст.282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).