ua en ru

Росавіація: питання польотів над Кримом обговорять у березні

Росавіація: питання польотів над Кримом обговорять у березні Фото: питання польотів над окупованим Кримом обговорять у березні

У відомстві підкреслили, що європейське авіаційне агентство не бере участь в обговореннях

Питання авіаційних перельотів в небі над Чорним морем і, зокрема, над тимчасово окупованою територією АР Крим буде обговорюватися на засіданні спеціальної цільової робочої групи Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) в березні 2016 р. Про це заявив глава Росавіації Олександр Нерадько, передає ТАРС.

"EASA - Європейське агентство з безпеки польотів - не має ніякого відношення до обслуговування повітряного руху над Чорним морем. Тому їх заява є абсолютно політизованою", - зазначив Нерадько.

За його словами, заява EASA не відповідає рішенням ICAO, яка заснувала спеціальну цільову робочу групу.

Нерадько повідомив, що дана група повинна зібратися вже в березні на перше засідання.

"До роботи групи запрошені брати участь прибережні країни Чорноморського басейну, яких стосується ця проблема. EASA не запрошується. Вони будуть обговорювати проблеми, пов'язані з польотами в районі польотної інформації Сімферополя", - додав він.

Нагадаємо, вчора в The Wall Street Journal з'явилася інформація про те, що європейські власті дозволили авіакомпаніям польоти над Кримом. При цьому координувати та контролювати польоти зарубіжних компаній повинні авіадиспетчерські служби України.

Пізніше Міністерство інфраструктури України спростувало дозвіл польотів над Кримом європейською владою. У відомстві підкреслили, що повітряний простір над окупованим Кримом і територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден.