ua en ru

МІУ спростувало дозвіл польотів над Кримом європейською владою

МІУ спростувало дозвіл польотів над Кримом європейською владою Фото: МІУ спростувало дозвіл польотів над Кримом європейською владою

Повітряний простір над АРК і територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден

Міністерство інфраструктури України (МІУ) спростувало дозвіл польотів над анексованим Кримом Європейським агентством з авіаційної безпеки (EASA). Про це йдеться у повідомлені прес-служби МІУ.

"Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, запропоновані Україною в комплексі заходів з відновлення використання повітряних трас у цій зоні. Таким чином підтверджено готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху в міжнародному повітряному просторі, відповідальність за який покладено на Україну", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розповсюдженим EASA офіційним Safety Information Bulletin, два маршрути - L851 та M856, - що проходять через повітряний простір над західною частиною Чорного моря, є придатними для планування польотів усіма авіакомпаніями. Цей висновок ґрунтується на даних проведеного "Украерорухом" постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час здійснення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який становив би загрозу безпеці польотів.

"У висновку EASA йдеться виключно про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної республіки Крим. Повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден. Повідомлення деяких ЗМІ про те, що будуть відновлені польоти над Кримом, є помилковими", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що Європейське агентство з авіаційної безпеки дійсно дозволило авіакомпаніям здійснювати польоти над Кримом.