ua en ru

WSJ: європейська влада дозволила авіакомпаніям польоти над Кримом

WSJ: європейська влада дозволила авіакомпаніям польоти над Кримом Фото: європейська влада дозволила авіакомпаніям польоти над Кримом

Видання вважає це політичною перемогою України, оскільки вона зможе отримувати гроші за обслуговування літаків над Кримом

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) заявило, що авіаперевізники можуть відновити польоти над Кримом. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяву EASA.

В авіаційному агентстві прийшли до висновку, що ризики, пов'язані з анексією Росією Криму, для авіакомпаній знизилися.

Раніше EASA рекомендувала не літати над Кримом, оскільки офіційно Україна відповідає за повітряний простір над півостровом, але на ділі в Сімферополі працюють диспетчери, які підпорядковуються авіаційним властям Росії.

Тепер агентство дозволило використовувати європейським авіаперевізникам два маршрути в межах Сімферопольського району. При цьому координувати і контролювати польоти зарубіжних компаній, як пише WSJ, повинні авіадиспетчерські служби України.

Видання вважає це рішення EASA політичною перемогою України, вказуючи на той факт, що вона зможе отримувати гроші за обслуговування іноземних літаків над територією Криму.

Зазначимо, у повідомленні, опублікованому на сайті EASA, йдеться про нову угоду, яка була підписана з Україною 18 січня. Повідомляється, що угода передбачає розширення співпраці між органами організації повітряного руху, але інформація про дозвіл польотів над Кримом відсутня.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Україна припинила переговори з Росією про відновлення авіасполучення.