ua en ru

Росавіація звинувачує Нідерланди у затягуванні розслідування катастрофи MH17 на Донбасі

Росавіація звинувачує Нідерланди у затягуванні розслідування катастрофи MH17 на Донбасі Фото: Олег Сторчевой

Росавіація готова до співпраці в дешифруванні даних зі своїх радарів

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії (Росавіація) звинувачує Нідерланди у затягуванні розслідування катастрофи MH17 на Донбасі. Про це заявив заступник голови Росавіації Олег Сторчевой, передає російський "Інтерфакс".

Зокрема, Сторчевой прокоментував заяву голландської прокуратури про те, що дані з радарів щодо MH17 були представлені РФ в "нестандартному форматі".

"В ЗМІ з'явилися повідомлення від голландської комісії… про те, що та інформація, яку російська сторона представила в комісію з даних радіолокаційних станцій, ними не може бути розшифрована і формат не відповідає міжнародним вимогам. Хочу сказати, що немає міжнародних вимог до переліку такої інформації і до формату її запису", - підкреслив заступник голови Росавіації.

За його словами, дані російською стороною були передані ще в минулому році, і питання дешифрування - "це чисто технічне питання, яке при спільній роботі можна було відразу вирішити".

"Дивно й те, що цей факт, що вони не можуть розшифрувати наші дані, був викладений в ЗМІ, а не переданий РФ. Також викликає подив той факт, що на те, щоб позначити цю проблему, у голландської сторони пішло більше трьох місяців... затягування таких термінів - це бажання голландської комісії навмисно ввести в оману громадськість", - вважає Сторчевой.

Він підкреслив, що Росавіація готова до співпраці в дешифруванні даних.

"Ми відкриті до співпраці. Ми готові надавати наших фахівців і необхідну інформацію... Але на сьогоднішній день ми запитів про допомогу не отримали", - сказав Сторчевой.

Нагадаємо, раніше представник голландської прокуратури Вім де Брюн заявив, що Нідерланди повторно запросять у Росії дані з радарів про збитий над Донбасом рейс MH17.