ua en ru

Росавіація назвала малоактуальною заборону України на транзит російських літаків

Росавіація назвала малоактуальною заборону України на транзит російських літаків Фото: літак

У Росавіації відзначили, що транзитні рейси в даний момент здійснюють тільки деякі авіакомпанії РФ

Федеральне агентство повітряного транспорту рф (Росавіація) назвав рішення українського уряду про заборону на проліт російським авіакомпаніям повітряного простору України малоактуальною і деструктивною. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

"Заборону Україною, малоактуалена для вітчизняної цивільної авіації і черговий раз підтверджує абсолютно деструктивну позицію київської влади у питаннях повітряного сполучення", - йдеться в повідомленні.

У "Росавіації" відзначили, що після катастрофи під Донецьком більшість російських авіакомпаній відмовилося в цілях безпеки від виконання транзитних польотів через повітряний простір України.

"До останнього часу незначна частина вітчизняних перевізників виконувала за необхідності транзитні перельоти через територію суміжної держави", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, заборона прольоту повітряного простору України для всіх без винятку російських авіакомпаній, запроваджений Кабінетом міністрів, набув чинності з 00.00 четверга, 26 листопада 2015 року.