ua en ru

Росалкоголь призупинив дію ліцензій "дочки" української компанії "Алкогольні традиції" в РФ

Нинішній лідер української горілчаної індустрії - компанія "Алкогольні традиції" - зіткнулася з проблемами на російському ринку. За даними з реєстру РАР, 8 серпня Росалкогольрегулювання (РАР) призупинило дію обох оптових ліцензій ТОВ "Національні алкогольні традиції" (НАТ), російського дистриб'ютора українського виробника.

"Приводом для припинення ліцензії НАТ стало повторне протягом одного року надання недостовірних відомостей про обіг алкогольної продукції в деклараціях компанії, - розповіли в прес-службі РАР. - До того ж нами був виявлений оборот алкогольної продукції компанією НАТ, не зафіксований в системі ЄДАІС".

За словами представника Росалкоголя, претензії до "дочки" української компанії вкрай серйозні: "Мова йде не про якісь формальні порушення. Тільки в ЄДАІС компанія не зафіксувала оборот десятків тисяч дал алкогольної продукції, що пройшла через неї". У федеральній службі відзначили, що в даний час готуються документи для звернення до суду з вимогою анулювати ліцензії НАТ. В юридичній службі НАТ дану тему коментувати відмовилися.

Компанія "Алкогольні традиції" здобула світову популярність на початку 2010 р. Аналізуючи підсумки 2009 року, авторитетний американський галузевої журнал Inpact назвав горілку "Хлібний дар" головною сенсацією на ринку.

Скромний регіональний бренд з ходу увірвався в трійку найбільш продаваних горілок світу після Smirnoff і "Зеленої марки", ставши українською горілкою номер один за обсягами виробництва. Рік потому "Хлібний дар", за версією журналу Drinks International, взагалі зайняв друге місце в світовому рейтингу завдяки зростанню виробництва на 20,6%.

За даними Федеральної митної служби, у першому півріччі 2012 р. "Алкогольні традиції" зуміли збільшити поставки горілки в Росію більш ніж удвічі (зростання 112%), до 720 тис. дал. Це дозволило компанії обійти Nemiroff і стати другою за обсягом поставок українською горілкою на російському ринку після "Хортиці" (1,48 млн дал у першому півріччі 2012 року). За даними компанії "Алкогольні традиції", горілка "Хлібний дар" експортується в 27 країн світу. Крім материнського заводу в Черкаській області, розлив продукції здійснюється за ліцензією на заводі в Білорусії.