ua en ru

Романюк просить політичного притулку в Італії, - адвокат

Український політик, кандидат від опозиції по 94 округу Віктор Романюк, якого затримали правоохоронні органи Італії, просить політичного притулку. Про це повідомив його адвокат Микола Мотрук в інтерв'ю "5 каналу".

За словами адвоката, відповідні служби Італії вже отримали заяву Романюка з проханням про надання йому статусу біженця.

Адвокат повідомив, що він уже збирає необхідні документи для отримання відповідного статусу.

Зараз Романюка перевели в місце тимчасового утримання.

За словами адвоката, його повернення в Україну означає моментальний арешт.

Відзначимо, що в Міністерстві закордонних справ України не підтвердили і не спростували інформацію про затримання Романюка.

Нагадаємо, Романюка затримали в Італії за поданням МВС України.

За повідомленням прес-служби партії "Батьківщина", 21 березня 2013 р., в Італії, в 4-й годині ранку за поданням українських правоохоронців був заарештований Віктор Романюк, кандидат в народні депутати від партії "Батьківщина", який на минулих парламентських виборах переміг висуванця Партії регіонів Тетяну Засуху в 94-му виборчому окрузі з відривом майже у 10 тисяч голосів.

5 листопада ЦВК визнала недійсними результати виборів у п'яти одномандатних округах, серед яких був і обухівський округ, а на наступний день Рада рекомендувала Центрвиборчкому призначити там повторні вибори. Пізніше Романюк звернувся з приводу подій в окрузі в ЄСПЛ.

Читайте також: Кандидата від опозиції по 94 округу Романюка затримали в Італії по поданню МВС України, - неофіційні дані