ua en ru

Родичі трьох загиблих пасажирів Ту-154 отримають по 65,5 тис. дол. в якості компенсації

Родичі трьох загиблих пасажирів Ту-154Б-2 авіакомпанії "Когалимавіа", що згорів в аеропорту Сургута, отримають по 2 млн руб. (65,5 тис. дол) в якості компенсації. Про це повідомляє прес-служба СК "СОГАЗ", яка є страховиком відповідальності авіаперевізника, передає РБК.
Компенсація постраждалим, здоров'ю яких було завдано шкоди, може скласти до 2 млн руб. (65,5 тис. дол) залежно від ступеня тяжкості травм. За шкоду, заподіяну багажу, пасажирам буде виплачено по 600 руб. (20 дол.) за кожний кілограм. За шкоду, заподіяну речам, які перебували при пасажирі, передбачена виплата до 11 тис. руб. (360 дол.). В даний час заяви про страховий випадок від пасажирів і родичів приймаються цілодобово за телефонами диспетчерського пункту компанії. Страхові виплати будуть здійснені у стислі терміни після 11 січня 2011 р., пояснили в компанії.
Раніше повідомлялося, що в лікарнях Сургута продовжують знаходиться 30 пасажирів, у тому числі троє дітей літака Ту-154Б-2, що вибухнув. Стан 21 людини оцінюється як задовільний, ще восьми - як середньої тяжкості, і одного потерпілого - як важкий. П'яти постраждалим, в тому числі одній дитині, допомога була надана амбулаторно. Всього в результаті інциденту постраждали більше 40 чоловік, троє загинули.
Нагадаємо, в аеропорту Сургута 1 січня 2011 р. після запуску двигунів, перед початком руху по магістральній стернової доріжці сталося загоряння літака Ту-154Б-2, рейсу Сургут - Москва, авіакомпанії "Когалимавіа". На борту знаходилися 134 людини, з них 8 членів екіпажу, 8 членів резервного екіпажу, 2 техніки та 116 пасажирів, у тому числі 9 дітей. Відразу ж після спалаху була проведена термінова евакуація людей, після чого пасажири і члени екіпажу були розміщені в будівлі аеровокзалу і їм була надана необхідна психологічна та медична допомога. У результаті інциденту, за останніми даними, загинули 3 людини, постраждали 43.
За фактом інциденту було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб).