ua en ru

Рідним кримчанина, засудженого у справі Сенцова-Кольченко, більше місяця не говорять про його місцезнаходження

Рідним кримчанина, засудженого у справі Сенцова-Кольченко, більше місяця не говорять про його місцезнаходження Фото: Генадій Афанасьєв

Афанасьєв був ключовим свідком у справі Сенцова і Кольченко

Місцезнаходження кримчанина Геннадія Афанасьєва, засудженого в Російській Федерації (РФ) за організацію терактів в Криму, невідомо вже більше місяця. Про це розповіла мати засудженого Ольга Афанасьєва, передає Крим.Реалії.

За словами жінки, всі її спроби дізнатися, куди етапували сина, не увінчалися успіхом.

"Громадська спостережна комісія буде намагатися дзвонити по колоніям. Мені не скажуть, це точно, я вже намагалася. Я вже куди тільки не писала... Без толку", - сказала вона.

Жінка останню звістку про сина отримала більше місяця тому. Стало відомо, що він знаходиться в Республіці Комі, у місті Сосногорськ чекає етапу. Однак сам Геннадій з нею не зв'язувався.

Вона також просить генерального прокурора Росії Юрія Чайку вжити заходів щодо недопущення застосування до її сина тортур і притягнення винних у таких діях до відповідальності.

Зазначимо, Геннадій Афанасьєв був ключовим свідком у справі українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченко, яких 25 серпня засудили до 20 і 10 року строго режиму відповідно. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень, зізнавшись, що слідство отримало їх раніше шляхом тортур.

19 серпня правозахисний центр "Меморіал" оголосив Геннадія Афанасьєва політв'язням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко нагородив режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченко, засуджених у Росії, орденами "За мужність" I ступеня.