ua en ru

Рідні бранців Кремля виступили у Європарламенті

Рідні бранців Кремля виступили у Європарламенті Фото: конференція в Брюсселі (facebook.com/viktoria.pantiushenko)

Ігор Гриб повідомив, що його сину не надають належної медичної допомоги

Рідні бранців Кремля на запрошення Польщі виступили у Європарламенті. Про це у коментарі РБК-Україна розповів Ігор Гриб, батько незаконно утримуваного у Російській Федерації (РФ) Павла.

"Нас супроводжував посол Польщі в Україні Ян Пєкло", - повідомив Ігор Гриб, який щойно прилетів додому з Брюсселя, де відбулася конференція "Людська ціна російської агресії в Україні".

За його словами, здоров'я Павла значно погіршилося за час незаконного утримання у РФ, оскільки йому не надають належну медичну допомогу. Також Ігор Гриб зазначив, що значної шкоди здоров'ю його сина, арешт якому продовжили до 4 липня, завдає відсутність належного харчування.

Рідні бранців Кремля виступили у Європарламенті

Фото: конференція у Брюсселі (facebook.com/viktoria.pantiushenko)

"Їхні історії зворушливі і важливо, аби вони розказали про це у Європейському парламенті і в штаб-квартирі НАТО, куди їх теж запросили. Це щось, про що Європа повинна знати і ми не можемо забути про це, бо якщо забудемо, то на нас може спіткати доля, яка спіткала нас, Польщу, у 1939 році", - зауважив Пєкло перед конференцією, передає "Польське Радіо".

Нагадаємо, 28 квітня, у закритому режимі відбулося засідання районного суду Краснодара. Павлу Грибу продовжили арешт ще на два місяці.