ua en ru

Батьки повинні контролювати зміст програм освіти молоді, - "Український вибір"

Необхідно формувати широкий батьківський рух на підтримку громадського контролю над змістом і ідеологічним наповненням програм освіти молоді. Про це йшлося у ході круглого столу на тему "Освіта людей - перший крок до побудови громадянського суспільства". Зустріч пройшла 2 квітня 2013 р. у Запоріжжі в рамках проекту "Освіта - завдання суспільства, а не держави", ініційованого Громадським рухом "Український вибір".

Учасники круглого столу, викладачі та керівники запорізьких вузів і шкіл, активісти "Українського вибору", обговорили варіанти розгортання широкої просвітницької кампанії, шляху переходу від державної до суспільно-державній системі управління освітою, питання навчання активу громадських рухів і організацій.

Сергій Вєтров, модератор зустрічі, координатор освітніх проектів "Українського вибору", доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, виконавчий директор Українського педагогічного клубу поінформував присутніх про підготовлюваний на квітень всеукраїнському форумі відкритого освіти на тему "Батьки - ключовий чинник впливу на державну освітню політику. Сім'я як освітня система і самоорганізується середа виховання дітей".

"Освіта, в широкому сенсі цього слова, є дуже важливою задачею, яка не вирішується державою в повному обсязі. Тому наш проект, в рамках якого проходять круглі столи, так і називається "Освіта - завдання суспільства, а не держави", - говорить Сергій Вєтров. - Ось чому особливу увагу ми приділяємо темі формування широкого батьківського руху на підтримку громадського контролю над змістом і ідеологічним наповненням програм освіти молоді".