ua en ru

Ярмоленко зможе зіграти за "Боруссію" у Лізі чемпіонів

Ярмоленко зможе зіграти за "Боруссію" у Лізі чемпіонів Фото: Андрій Ярмоленко (twitter.com/Yarmolenko_9)

Українець заявлений за нову команду в установлені терміни

Участь у матчах кваліфікації Ліги чемпіонів у складі київського "Динамо" не завадить Андрію Ярмоленко зіграти в цьому турнірі за "Боруссію". Про це повідомляє сайт zbirna.com.

У статті 42.07 регламенту Ліги чемпіонів говориться, що "гравець брав участь у кваліфікації турніру в складі однієї команди може виступати в груповому раунді за іншу команду тільки у виняткових випадках".

З цього приводу УЄФА дала додаткове роз'яснення в циркулярі №20 від 13 квітня 2017 року: "Гравець, який брав участь у матчах кваліфікації Ліги чемпіонів або Ліги Європи у складі однієї команди, має право виступати в груповому турнірі ЛЧ чи ЛЄ в складі іншої команди за умови, що він заявлений за нову команду в терміни, передбачені регламентом турніру"

Так як для єврокубків дедлайн заявок встановлено 1 вересня (для осінньої частини) і 1 лютого (для весняної частини турнірів), Андрій Ярмоленко не має жодних перешкод, що б грати за "Боруссію" в груповому турнірі Лізі чемпіонів.

У групі Ліги чемпіонів "Боруссія" зіграє з "Реалом", "Тоттенхемом" і АПОЕЛем.

Нагадаємо, дортмундська "Боруссія" оперативно заявила нападника збірної України Андрія Ярмоленка, підписаного напередодні, на матчі чемпіонату Німеччини.