ua en ru

Ярмоленко: підписувати новий контракт з "Динамо" немає сенсу

Ярмоленко: підписувати новий контракт з "Динамо" немає сенсу Фото: Андрій Ярмоленко

Футболіст має намір продовжити кар'єру в більш конкурентному чемпіонаті

Футболіст київського "Динамо" Андрій Ярмоленко заявляє, що не підписуватиме із клубом новий контракт, тому що в цьому немає сенсу. Про це Ярмоленко заявив в ефірі телепрограми "Профутбол", коментуючи ситуацію зі своїм можливим трансфером.

Ярмоленко розповів, що президент "Динамо" Ігор Суркіс виступив проти його трансферу в англійський "Сток Сіті".

"У мене була домовленість із президентом, що мене відпустять. Але президент не захотів цього робити. Я професіонал і буду відпрацьовувати свій контракт до кінця. Нічого страшного, у мене ще рік контракту. Я сумлінно його відпрацюю і потім вже буду шукати собі варіанти. Вже немає сенсу (підписувати контракт з "Динамо", - ред.), тому що мені буде вже 26. Якщо я підпишу, то у 27-28 років йти кудись - немає сенсу. Я говорив Ігорю Михайловичу минулого літа, що це буде мій останній контракт. Торік я продовжував контракт на рік, щоб "Динамо" (Київ) отримало за мене компенсацію за те, що вони мене виростили, зробили з мене по суті того, ким я є зараз. Але Ігор Михайлович не захотів забирати ці гроші, я ж не можу його змушувати. У мене теж є якісь амбіції, хочу прогресувати. Президент говорив, що "Сток Сіті" - це не той рівень, на який я маю переходити", - розповів Ярмоленко.

При цьому півзахисник національної збірної України з футболу зазначив, що йому цікава пропозиція "Сток Сіті". "Так, чому ні. Пограти в чемпіонаті Англії - це досить цікаво. Вважаю, що змінювати чемпіонат Англії на Україну - це все-таки крок вперед. Звичайно, у мене амбіції, хочеться грати у якомусь більш топовом клубі... Але все-таки чемпіонат Англії, коли щотижня буде приходити по 50 тис. на стадіон, а не по 5 тис. (як в Україні, - ред.) - все-таки, напевно, приємніше грати, якось будеш рости. Раз на два тижні з "Манчестером", "Челсі", "Арсеналом", "Тоттенхемом", "Ліверпулем" - вважаю, що тут ти будеш рухатися тільки вперед", - зізнався Ярмоленко.

За його словами, зараз, окрім "Сток Сіті", конкретних пропозицій щодо його трансфер у "Динамо" немає. "Подивимося, може ще якісь варіанти будуть. Ще є час, місяць, подивимося, як воно все закінчиться", - підсумував футболіст.

Нагадаємо, як повідомляв наприкінці липня портал Goal, лондонський "Тоттенхем" має намір вступити в переговори з київським "Динамо" про трансфер Андрія Ярмоленка в сумі близько 20 млн євро.