ua en ru

Rio Tinto планує продати підрозділ з видобутку алмазів за 1,17 млрд дол

Компанія Rio Tinto планує продати свій підрозділ з видобутку алмазів і виручити близько 1,17 млрд дол., які підуть на розвиток основних активів - родовищ залізної руди, міді і урану. Про це повідомляє "Росія-24".

Алмазодобувні активи компанії включають рудник Argyle в Австралії, 60% рудника Diavik в Канаді, 78% рудника Murowa в Зімбабве і завод з обробки каменів в Австралії.

"У нас цінний, високоякісний алмазний бізнес, але, враховуючи його масштаб, ми дивимося, чи зможемо ми підвищити вартість, змінивши структуру власності", - говориться в заяві директора Rio Tinto з алмазів і мінералами Гаррі Кеньон-Слейні. Покупцями можуть виступити інвестиційна компанія KRR або ювелірна компанія Harry Winston, якій належать 40% шахти Diavik.

Rio Tinto поступово позбувається від непрофільних активів, зосередивши свої зусилля на видобутку залізної руди. У жовтні минулого року компанія переглянула структуру свого підрозділу з видобутку алюмінію і позбулася 13 підприємств, виділивши їх в окрему корпорацію, вартість якої, за оцінкою Deutsche Bank, наближається до 4,4 млрд дол.

Нагадаємо, чистий прибуток Rio Tinto в 2011 р. знизився в 2,4 рази, склавши 5,83 млрд дол.