ua en ru

У Ризі в житловому будинку стався вибух, є загиблий і постраждалі

У Ризі в житловому будинку стався вибух, є загиблий і постраждалі Фото: вибух у житловому будинку (twitter.com MStakis)

Сьогодні, 31 грудня, у триповерховому житловому будинку Риги стався вибух, який частково зруйнував будівлю та спричинив пожежу. У результаті події одна людина загинула та ще шестеро отримали поранення.

Про це повідомляє Delfi.

Як повідомляється, вибух стався близько першої ночі на третьому поверсі будівлі. Представник Державної пожежно-рятувальної служби (VUGD) Агрітім Вітола розповіла, що будинок частково обвалився, а після цього вогонь охопив другий і третій поверхи, горіли конструкції даху. Рятувальники евакуювали п'ятьох людей.

Представник Служби невідкладної медичної допомоги Ілзе Букша повідомила, що на місці працювали сім бригад "швидкої", а також лікарі-реаніматологи. Вона також зазначила, що лікарі надали допомогу шістьом потерпілим. Двоє з них отримали серйозні травми.

На місці працюють 40 рятувальників і 11 одиниць спеціальної техніки. Пожежники припускають, що вибух міг бути пов'язаний з газом. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, напередодні в аеропорту Адена (Ємен) пролунав потужний вибух у момент прибуття нового уряду. В результаті вибуху є вбиті та поранені.

Крім того, 28 грудня, у чеському місті Колін стався вибух на електростанції Veolia Energie.