ua en ru

Медведєв визнав, що Росія не зможе повністю замістити імпорт

Медведєв визнав, що Росія не зможе повністю замістити імпорт Фото: Дмитро Медведєв

В РФ заявляють, що дефіциту по м'ясу, фруктам і овочам через санкції немає

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв запевнив, що в Росії не спостерігається дефіциту м'яса, фруктів і овочів, незважаючи на санкції РФ. Про це Медведєв заявив на засіданні урядової комісії з імпортозаміщення, передають російські ЗМІ.

Так, за його словами, російське продовольче ембарго не має буде нескінченним, а повністю замістити імпорт - не вдається.

Разом з тим, Медведєв закликав якнайшвидше організувати виробництво аналогів іноземних товарів, які в Росії не виробляють.

"У нас немає мети будь-якою ціною замістити імпортні товари, тим більше на посередні товари вітчизняного виробництва. Це, в першу чергу, невигідно економічно, та й просто неможливо. Мова йде саме про те, щоб вітчизняні підприємства - і вітчизняні, і сільськогосподарські виробляли якомога більше сучасної, якісної і затребуваної продукції світового рівня. Там, де виробляються аналоги імпортних товарів, нам потрібно провести модернізацію діючих підприємств, збільшити випуск продукції, а якщо таких аналогів немає, але продукція необхідна для нормальної роботи, потрібно якнайшвидше організувати виробництво вже в наших умовах", - сказала він.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією глави Мінсільгоспу Росії Олександра Ткачова вжити заходів для знищення товарів із списку санкцій, які ввозяться на територію РФ.

Після підписання відповідного документа, в Росії почали масово знищувати санкційні продукти.