ua en ru

У РФ заявили, що Захід робить конфлікт в Україні штучно "більш масштабним"

У РФ заявили, що Захід робить конфлікт в Україні штучно "більш масштабним" Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

Лавров заявив, що вважає такий підхід помилковим та абсолютно політизованою

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров оголосив, що Захід робить конфлікт в Україні штучно "масштабним". Про це повідомив Лавров на щорічній підсумковій прес-конференції в Москві, передає УНИАН.

"Україна - це тема, яка, мабуть, досить штучно стає набагато масштабніше або робиться більш масштабною, ніж вона заслуговує і розглядається як лакмусовий папірець протистояння між Росією і Заходом у цілому", - заявив Лавров.

Лавров заявив, що вважає такий підхід помилковим та абсолютно політизованою.

"Якщо б відійшли від цієї призми, через яку намагаються розглядати українська криза протистояння між "авторитарною Росією" і "ліберальним Заходом", а сконцентрувалися на тому, що записано в Мінських домовленостях - там все гранично ясно і гранично чітко написано і подвійному тлумаченню не підлягає, тоді криза була б давно врегульоване, тому що це означало б відмову від заідеологізованої трактування між Росією і Заходом", - підкреслив Лавров

Нагадаємо, в кінці грудня державний секретар США Рекс Тіллерсон провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Зокрема, сторони обговорили Україну та мінські домовленості.