ua en ru

У РФ заявили про наслідки для України, у разі розірвання договору щодо Азовського моря

У РФ заявили про наслідки для України, у разі розірвання договору щодо Азовського моря Фото: МЗС Росії (twitter.com/MID_RF)

У МЗС РФ заявили, що розірвання даного договору "буде мати наслідки і для Києва"

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації (РФ) заявили про наслідки для України, у разі розірвання договору про співпрацю по Азовському морю. Про це заявив директор другого департаменту СНД МЗС РФ Андрій Руденко, повідомляють РосЗМІ.

Як повідомляється, Руденко заявив, що розрив даного договору "буде мати наслідки і для Києва".

"Якщо вони приймуть таке рішення (про вихід з договору по Азовському морю, - ред.), це їхня справа. Природно, це спричинить певні наслідки і для України, і для Росії", - сказав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Росія отримала ноту від України про непродовження дії договору про дружбу між країнами.

Відзначимо, раніше заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляла, що денонсація угоди з РФ дасть Росії можливість заявити про територіальну суперечку.

Відзначимо, 11 липня в українському парламенті був зареєстрований проект постанови №8583 "Про звернення Верховної ради України до президента, міністра оборони щодо договору між Україною і Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки". Документ передбачає денонсацію договору з подальшою делімітацією державного кордону в Азовському морі.