ua en ru

У РФ заявили, що Siemens відмовився викупити турбіни, пізніше відправлені в Крим

У РФ заявили, що Siemens відмовився викупити турбіни, пізніше відправлені в Крим Фото: Siemens (corporate.siemens.com.au)

У російському "Технопромекспорт" заявили, що пропонували Siemens викупити турбіни

В російському "Технопромекспорті" (ТПЕ) заявили, що Siemens відмовився викупити турбіни, пізніше відправлені в анексований Крим. Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву представника ТПЕ.

Як повідомляється, Росія поставила турбіни Siemens в Крим після того, як німецька компанія відмовилася купувати їх назад у "Технопромекспорту".

"В 2016 році з ініціативи "Технопромекспорту" Siemens офіційно було запропоновано викупити турбіни, оголошено відкритий тендер, але Siemens відмовився від цієї пропозиції", - заявили в російській компанії.

Після цього турбіни були продані іншій компанії.

"На сьогоднішній день турбіни були модернізовані і пристосовані для задоволення конкретних вимог (Кримського) проекту", - зазначили в ТПЕ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни Європейського союзу в основному попередньо підтримали пропозицію Німеччини посилити санкції проти Росії у зв'язку з поставкою в Крим турбін Siemens.