ua en ru

Більшість країн ЄС підтримують посилення санкцій проти РФ через турбіни Siemens, - Reuters

Більшість країн ЄС підтримують посилення санкцій проти РФ через турбіни Siemens, - Reuters Фото: санкції проти Росії (колаж РБК-Україна)

Остаточне рішення щодо санкцій Євросоюзу проти Росії може бути ухвалене вже наступного тижня

Країни Європейського союзу в основному попередньо підтримали пропозицію Німеччини посилити санкції проти Росії у зв'язку з поставкою в Крим турбін Siemens. Про це повідомили джерела з-поміж європейських дипломатів, передає Reuters.

Дипломатичні джерела заявили, що в четвер, 27 липня, було висловлено "політичне розуміння" цієї пропозиції і вона була в принципі схвалена.

Зі слів співрозмовників агентства, цією пропозицією займатиметься робоча група експертів-юристів, і остаточне рішення може бути ухвалене вже наступного тижня.

Крім цього, за інформацією джерел агентства, скептично до ідеї посилити санкції проти Москви поставилася Італія, а Люксембург готовий підтримати їх із застереженнями.

Раніше повідомлялося, що посли ЄС погодилися додати 4 осіб та 3 юридичні особи до свого списку антиросійських санкцій після скандалу з поставкою турбін Siemens у Крим.

Нагадаємо, сенат США переважною більшістю голосів проголосував у четвер, 27 липня, за законопроект, що передбачає запровадження нових санкцій проти Росії, Ірану й Північної Кореї.