ua en ru

РФ забороняє транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір, - Медвєдєв

Російська Федерація (РФ) забороняє транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір.

Російська Федерація (РФ) забороняє транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на засіданні російського уряду, передає РБК.

"Є одне рішення, яке урядом прийнято: мова йде про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, які виконують польоти через повітряний простір Росії, в ряд країн: Азербайджану, Грузії, Вірменії, Туреччини", - сказав він.

При цьому Медведєв повідомив, що Росія готується переглянути правила транссибірських польотів. За цими правилами західні компанії виплачують пролітні роялті "Аерофлоту" за право літати над Сибіром, щоб знизити дальність польоту в Азію.

"Наша країна готова переглянути правила використання транссибірських маршрутів, тобто денонсувати узгоджені принципи модернізації існуючої системи транссибірських маршрутів", - сказав глава уряду.

"У таких умовах уряд Росії розглядає ряд відповідних кроків. Я їх назву, але це не означає, що вони негайно будуть введені: це заборона використання повітряного простору нашої країни для транзитних рейсів європейських, американських авіакомпаній в регіони Східної Азії, тобто в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - пояснив Медведєв.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що РФ забороняє на рік ввезення на свою територію з США, країн Євросоюзу, Канади, Австралії і Норвегії м'яса, риби, молока, сирів, овочів і фруктів.

Нагадаємо, вчора Президент РФ Володимир Путін підписав указ про заборону ввезення продовольства з країн, які застосували санкції щодо Росії.

Санкції до РФ застосували США, ЄС, Японія, Канада, Австралія і Норвегія.

України та Японії "продовольчі" санкції РФ не торкнулися.