ua en ru

РФ не зацікавлена у вирішенні ситуації на Донбасі, - Клімкін

РФ не зацікавлена у вирішенні ситуації на Донбасі, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Клімкін зазначив, що ситуація на Донбасі залишається напруженою

Російська Федерація не зацікавлена у вирішенні ситуації на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post.

Так, коментуючи ситуацію на Донбасі, Клімкін зазначив, що вона залишається напруженою. Він також зазначив, що через тривалі збройних провокацій з боку російської армії в даний час неможливо поліпшити гуманітарне становище цивільного населення в регіоні.

"Нам ще належить пройти довгий шлях з точки зору інших пунктів мінських угод. Нещодавно я детально зупинився на ситуації з моїм німецьким колегою Зігмаром Габріелем. Для нас важливо мати одну і ту ж позицію у нормандському форматі також із Францією - як з точки зору оцінки ситуації, так і на наступних кроках, щоб знайти рішення. Ми розуміємо, що це буде нелегко, тому що агресор, Росія, категорично відмовляється від таких кроків. Це показує нам, що Москва не зацікавлена у вирішенні конфлікту", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, нардеп Володимир Ар'єв заявляв, що у Російській Федерації готуються до "великої війни", яку Кремль прогнозує до 2023 року.