ua en ru

РФ задіяла "авторитетний канал" для обговорення з Україною посла

РФ задіяла "авторитетний канал" для обговорення з Україною посла Фото: Ушаков заявив про "авторитетний канал" для обговорення з Україною посла

За словами Ушакова, Україні запропонували кандидатуру вельми досвідченого політика на пост посла

Російська Федерація поки що не надсилала запит на отримання агремана на нового посла в Україні, а провела "зондаж по вельми авторитетному каналу" на предмет його кандидатури. Про це заявив помічник російського президента Юрій Ушаков, пише РБК.

"Ми очікуємо якийсь остаточний сигнал, який нам показав би, чи готова українська сторона прийняти нашу кандидатуру чи ні. Якщо ми отримаємо сигнал, то тоді ми вийдемо з офіційним запитом на агреман", - пояснив він.

За словами Ушакова, РФ запропонувала Україні кандидатуру вельми досвідченого політика на пост посла.


"Ми запропонували Києву в якості посла кандидатуру вельми досвідченого політика, який не тільки ніколи не допускав якихось антиукраїнських висловлювань, але який реально налаштований на конструктивну роботу по врегулюванню наявних значних проблем. Про цю кандидатуру українській стороні добре відомо, і ми зараз чекаємо остаточного сигналу на цей рахунок по закритих каналах", - зазначив помічник президента РФ.

При цьому він не назвав імені кандидата.

Нагадаємо, Кремль наполягає на присутності представника Російської Федерації в Україні в ранзі посла.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що призначення посла Росії знято з порядку денного.