ua en ru

У РФ затримали активіста Дадіна за читання конституції

У РФ затримали активіста Дадіна за читання конституції Фото: Ільдар Дадін

Ільдара Дадіна затримали на Червоній площі

Активіст Ільдар Дадін був затриманий поліцейськими на Червоній площі в Москві за читання конституції. Про це повідомляє РБК.

Так, інформацію про затримання Дадіна підтвердив його адвокат Олексій Ліпцер.

"Я зв'язувався з ним по телефону, він сказав, що в даний час вони перебувають в автозаку біля відділу поліції "Китай-місто", - повідомив адвокат.

Сам активіст розповів, що він був затриманий разом з учасником руху "14 відсотків" Сергієм Ожичем. Вони по черзі читали статті конституції на Червоній площі".

"До нас підійшов поліцейський і попередив, що якщо ми не підемо, то нас затримають, а через 10 хвилин нас дійсно затримали співробітники поліції", - розповів активіст.

Зазначимо, Ільдар Дадін став першим росіянином, який був засуджений за введеною в Кримінальний кодекс РФ в 2014 році ст. 212.1, що передбачає кримінальну відповідальність за неодноразове порушення порядку проведення мітингів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії в Санкт-Петербурзі близько 100 активістів коаліції "Демократичний Петербург" пройшли 28 лютого, від станції метро "Горьковська" до Казанського собору, провівши недозволену владою акцію під назвою "Марш проти державного терору"