ua en ru

РФ висилає 13 діючих українських дипломатів, - Геращенко

РФ висилає 13 діючих українських дипломатів, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

РФ висилає українських дипломатів з тих міст, де утримує заручників

Російська Федерація (РФ) висилає 13 діючих дипломатів України, в основному з посольства в Москві, в також 5 - з консульства в Ростові. Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у своєму Facebook.

"Росія , за традицією, діє підло і боляче. У відповідь на висилку 13 російських дипломатів, які займалися сумнівною діяльністю в Україні, вони висилають 13 наших діючих дипломатів, в основному з посольства в Москві, й 5 - з нашого консульства в Ростові. Саме там відбуваються більшість судилищ над українськими політв‘язнями... Я вже отримала кілька тривожних смс від родичів політв‘язнів, які хвилюються, чи зможе тепер наше консульство повноцінно працювати, виконувати свою надважливу роботу по захисту українців", - написала вона.

За її словами, вони й надалі в повному обсязі виконуватимуть свої обов‘язки.

"Також я, як уповноважений Президента, планую звернутися до всіх посольств краін ЄС і G7 , з проханням, щоб іх представники в РФ відвідували всі суди над українцями і кримськими татарами - в Москві, Ростові, всюди, де триває цей фарс. Це буде жест солідарності з Україною, яка виступила солідарно з Британією і світом. Це буле вагома підтримка наших дипломатів і консулів, головне- наших дипломатів і родин заручників, наших політв‘язнів", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна прийняла рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія), пов'язану з отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.