ua en ru

РФ ввела обмеження на ввезення рогатої худоби з ряду країн ЄС через новий спалах захворювання

Федеральна служба з ветеринарного та фітосанітарного нагляду РФ (Россільгоспнагляд) запровадила з 1 січня 2012 р. тимчасові обмеження на ввезення великої рогатої худоби та отриманого від нього генетичного матеріалу з Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, а також дрібної рогатої худоби та отриманого від нього генетичного матеріалу з Франції.
Дане рішення прийнято у зв'язку з виявленням нових випадків захворювання тварин, сприйнятливих хворобою, що викликається вірусом Шмалленберг, в цілях захисту території Росії від занесення збудника захворювання, вказали в Россільгоспнагляді.
Крім того, як говориться в повідомленні російського відомства, підтверджується дія раніше введених обмежень на експорт великої рогатої худоби та дрібної рогатої худоби з Великобританії в Росії, а також з 1 січня 2012 р. вводяться тимчасові обмеження на ввезення генетичного матеріалу від цих видів тварин з Великобританії в Росію.
Нагадаємо, в листопаді 2011 р. Україна встановила мита на експорт великої рогатої худоби в Казахстан і Російську Федерацію в 2012 р. в 30%.