ua en ru

РФ за два роки знищила близько 17 тис. тонн санкційних продуктів

РФ за два роки знищила близько 17 тис. тонн санкційних продуктів Фото: у РФ відзвітували про утилізацію санкційних продуктів (колаж РБК-Україна)

У Росії розповіли про боротьбу з імпортною продукцією, яка потрапила під ембарго

У Російській Федерації за останні два роки знищили 17 тис. тонн санкційних продуктів, передає "Радіо Свобода" з посиланням на Федеральну службу з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд).

Повідомляється, що з 6 серпня 2015 року в Росії знищили 16,4 тис. тонн продукції рослинного походження. У той же час продукції тваринництва знищено близько 0,5 тис. тонн.

Відзначимо, Росія ввела продовольче ембарго відносно продукції ряду країн 7 серпня 2014 року. Як правило, воно поширюється на країни, які ввели санкції проти Росії за анексію Криму і агресію на Донбасі. Ембарго діє на продукти з США, країн ЄС, Норвегії, Канади, а також Албанії, Чорногорії, Ісландії та Ліхтенштейну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз розширив санкції проти Росії через скандал з Siemens, який розгорівся після постачання російською стороною газових турбін для електростанції в окупованому Криму в обхід обмежень.