ua en ru

ЄС розширив санкції проти Росії через скандал з Siemens

ЄС розширив санкції проти Росії через скандал з Siemens Фото: Siemens (corporate.siemens.com.au)

Санкції проти Росії розширили після скандалу з поставками турбін до Криму

Європейський союз розширив санкції проти Російської Федерації через скандал з поставками турбін німецького концерну Siemens до окупованого Криму. Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Зокрема, Євросоюз вніс до списку санкцій трьох росіян і три компанії, які брали участь в поставках газових турбін Siemens на окупований півострів. У повідомленні пояснили, що в рамках невизнання анексії Криму ЄС заборонив поставки обладнання для інфраструктурних проектів в Криму та Севастополі. На думку ЄС, створення незалежного енергопостачання Криму підтримує його "відділення", підриваючи територіальну цілісність України.

Також в ЄС відзначили, що спочатку Siemens продала турбіни для використання на території Російської Федерації, а подальша передача їх до Криму порушила договірні положення. Під санкції потрапила компанія, яка придбала турбіни, нинішній власник турбін, а також компанія, яка спеціалізується на системах управління і зв'язку для електростанцій, в тому числі в Севастополі і Сімферополі.

"Санкції включають заморожування активів і заборону на поїздки, які тепер будуть застосовуватися до 153 осіб і 40 суб'єктів. Ці заходи були введені в березні 2014 року і були продовжені в березні 2017 року до 15 вересня 2017 року", - додали в ЄС.

Нагадаємо, раніше в МЗС Німеччини заявили, що нові санкції США суперечать інтересам Євросоюзу.

"Нове правове становище в Сполучених Штатах діаметрально протилежне інтересам Німеччини та Європейського союзу", - заявив Зігмар Габріель.