ua en ru

РФ в Україні репетирує війну з Заходом, - The Times

РФ в Україні репетирує війну з Заходом, - The Times Фото: РФ репетирує війну з Заходом на українській території

Британські військові закликають Великобританію почати готуватися до нової сучасної війни

У Збройних силах Великобританії переконані, що в Україні Росія лише відпрацьовує тактики і випробує зброю для війни проти Заходу. Про це повідомляє видання The Times, посилаючись на висновки внутрішнього звіту британських військових.

Зокрема, видання відзначає, що російські сили вчаться поєднувати настання танків, артилерії і іншого важкого озброєння із застосуванням електронних засобів боротьби, які "глушать" радіосигнали противника і виводять з ладу обладнання, таке як безпілотники.

Так, в документі британські військові закликають Великобританію почати готуватися до нової "сучасній війні, в якій абсолютно все - зброя": від летального озброєння і безпілотників до повідомлень в Twitter і Facebook.


"Досвід прозахідних українських сил у війні проти неоголошеного настання російських бойових груп і проросійських бойовиків на Сході України протягом двох останніх років" використовується для осмислення комплексного та багатостороннього обличчя нової ери російської тактики війни", - зазначає видання.

Нагадаємо, уряд США не знайшов жодних підтверджень російським звинуваченням у "вторгнення до Криму", які Україна, в свою чергу, впевнено спростовує, заявив посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт.

Раніше ФСБ звинуватили українську розвідку в підготовці "терактів" в Криму, а російський президент Володимир Путін заявив про перехід України до терору.