ua en ru

США не знайшли підтверджень звинуваченням від РФ у "вторгненні до Криму", - Пайєтт

США не знайшли підтверджень звинуваченням від РФ у "вторгненні до Криму", - Пайєтт Фото: посол США в Україні Джефрі Пайєтт

Про це сьогодні заявив посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайетт у своєму Twitter

Уряд США не бачив жодних підтверджень російським звинуваченням у "вторгненні до Криму", які Україна, своєю чергою, впевнено спростовує. Про це в четвер 11 серпня заявив посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт у своєму мікроблозі на Twitter.

"Це не перше брехливе звинувачення України Росією, висловлене, щоб відвернути увагу від своїх власних протиправних дій", - додав американський дипломат у персональному мікроблозі на "Твіттер".

За словами Пайєтта, накладені урядом США санкції щодо Російської Федерації є безстроковими і можуть бути припинені тільки в одному випадку.

"Наші санкції, пов'язані з окупацією Криму, будуть залишатися в силі, допоки Росія не поверне півострів (АРК, - ред.) Україні", - наголосив посол США в Україні.

Також Пайєтт підтвердив офіційну позицію американського уряду щодо ситуації з анексованим РФ українським півостровом.

Крім того, американський посол вкотре піддав жорсткій критиці незаконну окупацію Криму, закликавши "негайно припинити" даний факт.

"Ми засуджуємо російську окупацію Криму і закликаємо до її негайного припинення" - наголосив на завершення Пайєтт.

Нагадаємо, раніше Пайетт підтримав посилення санкцій проти Росії.