ua en ru

РФ вимагає від України обґрунтування податків при ввезенні товарів в інтересах ЧФ, - Зурабов

Росія вимагає від України офіційного обґрунтування оподаткування при ввезенні товарів в інтересах Чорноморського флоту (ЧФ). Про це в інтерв'ю журналістам заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Діалог про оподаткування товарів, які надходять в інтересах ЧФ, триває не перший рік... Такі переговори тривають більше року. Триває робота в підкомісії по ЧФ. В рамках роботи комісії російські колеги запитують в українських колег обґрунтування, чому українська сторона бере такі платежі у Росії", - заявив він.

За його словами, російська сторона сплачує ПДВ і мито в процесі ввезення товарів для забезпечення роботи ЧФ:

"Ми, тим не менш, хотіли б внести ясність у це питання. Але поки українські колеги не дають нам підстав для стягнення цих податків. Це проблема... Це питання можна врегулювати якимсь іншим способом. І російська сторона вже пропонувала це. А саме, це можуть бути платежі, спрямовані на соціальну сферу міста Севастополя, але не класифікуватися як платежі за товари і продукцію", - підкреслив Зурабов.

Нагадаємо, раніше посол РФ в Україні повідомляв, що Росія не має наміру поповнювати ЧФ шістьма підводними човнами до 2017 р.