ua en ru

РФ зв'язала дату запуску "Турецького потоку" із закінченням контракту на транзит по Україні

РФ зв'язала дату запуску "Турецького потоку" із закінченням контракту на транзит по Україні Фото: глава Міненерго РФ Олександр Новак

У Росії вважають, що запасів газу в Україні достатньо для проходження зимового періоду

Російська Федерація зв'язала терміни будівництва газопроводу "Турецький потік" із закінченням контракту на транзит газу по Україні, який розрахований до кінця 2019 року. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак, передають російські ЗМІ.

"Згідно з міжурядовою угодою по дну Чорного моря, термін реалізації проекту - грудень 2019 року. Це повністю синхронізовано з контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом", який теж діє до кінця 2019 року", - заявив Новак.

Він також зазначив, що вважає обсяги газу в газосховищах України недостатніми для нормального проходження зимового періоду, а також допустив скорочення споживання газу в країні, що може привести до серйозних ризиків в умовах холодної зими.

"Ми зі свого боку готові повністю забезпечити транзит газу (через Україну, - ред.) для європейських споживачів і постачання газу для закачування в ПСГ", - додав Новак.

Нагадаємо, "Нафтогаз" очікує рішення арбітражу в Стокгольмі щодо закупівлі газу у "Газпрому" в березні 2017 року.